Museum Kolding

Museum Kolding er Kolding kommunes nye lokalhistoriske museum

Museum Kolding er en selvejende institution og et statsanerkendt museum med ansvar for Koldings lokalhistorie, dansk sølv og samarbejde med Statens Kunstfond om udstillinger af smykkesamlingen.

Museum Kolding består af tre fyrtårne:

Verdensarvsbyen Christiansfeld
Christiansfeld blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste i 2015.

Byen udtrykker unik byplanlægning med imponerende arkitektur, der igennem et kvart århundrede har dannet ramme om Brødremenighedens liv og virke i Danmark. Byen er et vidnesbyrd om en enestående kulturel tradition og historie.

I Søstrehuset er det muligt at besøge vores udstilling i autentiske rammer og gå på opdagelse i det 250 år gamle, ny-restaurerede, imponerende bygningsværk.

Oplevelsescenteret på Skamlingsbanken
Skamlingsbanken er med sine 113 meter over havet Syd- og Sønderjyllands højeste punkt og et populært udflugtsmål.

Skamlingsbanken er skabt af en gletscher under sidste istid og byder på en rig og varieret natur, hvor især de store åbne græsningsarealer og overdrev er unikke.

Skamlingsbanken er et af Danmarks store nationale og folkelige samlingssteder - symbolet for talens kraft og retten til at tale sin sag.

Staldgården
Museum Kolding på Staldgården er en del af Koldings nye lokalhistoriske kraftcenter.

I de fantastiske omgivelser på Slotsbanken, er det ambitionen at skabe et moderne og højaktuelt kulturelt fyrtårn med udgangspunkt i museets store samlinger og viden, der sætter Kolding Kommunes lokale historie og dansk sølv fra renæssancen til i dag i spil på en nærværende, involverende og nytænkende måde.

Året rundt tilbyder Museum Kolding rundvisninger på Skamlingsbanken, i Kolding by og i Christiansfeld.

Kontakt: Tlf. 76 33 81 00 / museum@museumkolding.dk 

Find mere info om rundvisninger og øvrige arrangementer her på deres hjemmeside