Kolding Bibliotek

På Kolding Bibliotek arrangeres der mange forskellige aktiviteter for alle aldersgrupper.

Herunder kan du læse om tilbuddene Kulturcafe, Slægtsforskning, IT hjælp og Læsekredse.

Koldingbibliotekerne dækker også over biblioteker i oplandsbyerne Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup samt biblioteksstationer i Jordrup, Almind, Hejls, Sdr. Bjert og Vester Nebel.

Læsekredse er en gammel tradition, og Kolding Kommune er et af de steder i landet, hvor der er flest læsekredse.

På biblioteket kan du/I få hjælp til at finde en læsekreds og til at komme i gang. Biblioteket kan også hjælpe, hvis I mangler medlemmer i jeres læsekreds, eller du/I gerne vil ind i en ny kreds.

Læsekredse kan både være meget organiserede med fast dagsorden og ordstyrer - men også mere løst organiseret med livlig snak om såvel bogen som livet i almindelighed.


Kulturcafe er en hyggelig formiddag, hvor der både er tid til at lytte og diskutere kultur. Kulturcafeerne er skabt i samarbejde mellem Koldingbibliotekerne og en række præster fra Kolding.

Arrangementet er gratis og man møder bare op.

Månedens sange - en lokal kulturpersonlighed vælger og introducerer de sange, vi skal synge.

Tid: Den første torsdag i hver måned fra oktober til marts kl. 17.00-17.45. 


Slægtsforskning - hvis du arbejder på at blive klogere på din slægt, så kan Kolding Bibliotek måske være behjælpelig.

Under "Vi tilbyder" på bibliotekets hjemmeside er der en række links til steder, du kan få brug for som slægtsforsker.

Kontakt: Bibliotekar Sofie Fredborg, tlf. 24 79 61 20 / sofr@kolding.dk hvis du har brug for hjælp.

 

Historisk værksted er et drop-in sted, hvor du har mulighed for at møde historien på en anderledes måde, der både er oplevelses- og vidensorienteret.

Her er både plads til nysgerrige børn og til den interesserede kulturforbruger, der vil tilegne sig ny viden, men som også vil dele sin viden med andre.

Tid: Historisk Værksted er åbent i hele Kolding Biblioteks åbningstid. To mandage i måneden er der åben café og workshop om spændende emner.

 

IT Café - her hjælper vi dig gerne med vores mange onlinetjenester, selvbetjeningsløsninger på borger.dk og meget mere.

Du kan få hjælp til at bruge bibliotekets mange onlinetjenester for eksempel E-reolen og Filmstriben. Du kan også få hjælp til, hvordan du bruger din tablet eller smartphone og hvordan du opretter en mailkonto, scanner et billede o.lign.

Skal du have oprettet eller aktiveret dit NemID eller har du brug for hjælp til offentlige selvbetjeningsløsninger på borger.dk eller kolding.dk hjælper vi også.  Personalet må dog ikke udføre myndighedsopgaver og sagsbehandling, så du kan f.eks. ikke bestille nyt pas eller kørekort

Tid: Tirsdag kl. 10.00-12.00 
Du kan også få IT hjælp i den bemandede åbningstid på Lunderskov Bibliotek, Vamdrup Bibliotek og Christiansfeld Bibliotek. Der er ingen tilmelding, så bare mød op.

 

Du kan læse mere om Kolding Bibliotek og deres mange aktiviteter her på deres hjemmeside